På tur med skolekorpset til Tyskland (1991). Foto: Pål Stagnes
Foto: Pål Stagnes

På korpstur til Tyskland

Det er sommeren 1991 og jeg har akkurat fullført ungdomsskolen. En dag i juni møtte jeg spent opp på realskolen for å reise på korpstur med Åndalsnes skolekorps til Tyskland.

Dette var turen alle i korpset hadde gledet oss til. Vi skulle på korpstur til Weissenhäuser Strand i Tyskland. For en som har vokst opp blant fjorder og høye fjell var dette et eksotisk reisemål. Fra Åndalsnes gikk ferden opp Romsdalen og ned Gudbrandsdalen med buss. Jeg husker ikke hvor vi tok båt fra, men mener å huske at vi reiste med en av danskebåtene, mest sannsynlig fra Oslo. Om bord i båten ble vi innkvartert i våre lugarer. Det var nesten som å bo på hotell.

Vi kjører gjennom Danmark og krysser grensen til Tyskland. Fra grensen var det bare å sette kurs for Weissenhäuser Strand og fullføre siste etappe på turen nedover.

Jeg har mange fine minner fra denne turen, ikke minst da vi, de store gutta, fikk lov til å farte rundt i Lübeck på egenhånd. Eller fra da vi møtte en tøff gjeng tyske gutter og vi stilte oss opp og tok bilder. Jeg lurer på hva som gikk gjennom hodene på de tyske ungdommene når vi dro opp fotoapparatene våre…