Full fart på ishockeybanen. Foto: Pål Stagnes

OL på Lillehammer

I dette tilbakeblikket kan du se noen av bildene jeg tok under OL for 20 år siden. Selv om jeg har manglende interesse for sport var det en opplevelse å være på Lillehammer under lekene og få oppleve stemningen som var i byen.

Vinter-OL 1994 var de 17. olympiske vinterleker og ble arrangert på Lillehammer fra 12. til 27. februar 1994 etter at byen ble tildelt leken under Den internasjonale olympiske komités kongress i Seoul 15. september 1988. Dette var andre gang et vinter-OL ble arrangert i Norge, første gang var i Oslo i 1952. Deler av lekene fant i tillegg til Lillehammer også sted på Hamar (der Vikingskipet og Nordlyshallen ble bygd for nettopp dette formålet), i Hafjell i Øyer kommune, i Kvitfjell i Ringebu kommune og på Gjøvik (Fjellhallen). Beste nasjon ble Russland med elleve gullmedaljer, mens Norge endte opp med ti gull-, elleve sølv- og fem bronsemedaljer.

Dette OL var det første i historien som hadde direkte resultatformidling via Internett, noe det norske Internettselskapet Oslonett sto for. Dette var også første vinter-OL som ikke ble arrangert samme året som et sommer-OL. Dermed ble OL i 1994 arrangert kun to år etter forrige vinter-OL i Albertville i 1992.

(Kilde: Wikipedia)