Rune og Nils Harald i de siste forberedelsene før sending. Foto: Pål Stagnes
Foto: Pål Stagnes

Nye eiere i Radio Rauma

Åndalsnes Avis melder i dag at Radio Rauma har fått nye eiere. I den anledning har jeg funnet frem noen bilder fra den tiden jeg selv var aktiv i radioen.

Bildene ble tatt en gang tidlig på 1990-tallet, mest sannsynlig i 1991 eller 1992. På den tiden hadde Radio Rauma lokaler i Kongens gate.  Til å begynne med hadde radioen inngang gjennom skolekjøkkenet på Ungdomsskolen, men fikk etter hvert egen inngang da det ble saget hull i veggen og satt inn ny dør.

De første årene var både studio og kontrollrom provisorisk bygget , men det hindret ikke en gjeng kreative entusiaster i å bringe sine programmer ut på «eteren». Selv jobbet jeg for det meste som tekniker, men var også noen ganger å høre på lufta. Det var både spennende og utfordrende for en tenåring å få lov til å jobbe i lokalradioen, og de årene jeg jobbet i Radio Rauma var svært lærerike.

Bildene i denne gangens tilbakeblikk viser Nils Harald og Rune som forbereder kveldens Hit Box, et program hvor musikken fra ukens VG-liste ble spilt. På det siste bildet ser vi de samme herrene i studio.

Lenker: