Foto: Blake Patterson, CC-lisens

I dag er iPhone 10 år

I dag er det 10 år siden iPhone ble lansert under Macworld i San Francisco.

– Iphone er et revolusjonerende og magisk produkt som bokstavlig talt er fem år forut for sin tid, sa Steve Jobs.

I 2007 var Nokia verdens største mobilprodusent og Microsoft lanserte Windows Vista. BlackBerry var den største aktøren i smartelefonmarkedet.

10 år senere har Apple solgt mer enn 1 milliard iPhoner.

Først 5 år senere var avhengighetsforholdet til iTunes borte. AppStore kom først sommeren 2008, og hadde den gang et spartansk utvalg i forhold til hva vi er vant til i dag. I dag har AppStore mer enn 2 millioner apper i butikken, og mange foretak er etablert og lever av å utvikle apper. Telefonen som ble vist frem var en telefon uten knapper og som måtte kobles til PC eller MAC for oppsett av telefon og programmer. Telefonen måtte synkroniseres via iTunes.

Foto: MariusMB, CC0-lisens

– Den snudde industrien på hodet. Og i overført betydning ødela den flere selskaper og endret landskapet, sier Maxwell Ramsey fra nettstedet phoneArea i følge Medier24.

For ti år siden, satte vi oss ned foran PC-en når vi skulle surfe på internett. iPhone endret dette. I dag har vi internett med oss i lomma, og med det vi telefon, kino, musikkanlegg , avis, pulsmåler, kalender, radio, bank samt tusenvis av andre funksjoner alt i én enhet.