ADB HD-PVR 5720-CDX
ADB HD-PVR 5720-CDX

Erfaringer med Canal Digitals HD-PVR

Canal Digital hadde lenge lovet en ny og bedre HD-PVR-mottaker for å erstatte den problematiske dekoderen fra franske Sagem. I fjor lanserte de HD PVR 5720-CDX som er produsert av sveitsiske ADB. Jeg har hatt denne dekoderen i trekvart år og deler her mine erfaringer.

Jeg er en av mange kunder som hadde problemer med forrige generasjons HD-PVR. Dekoderen fra Sagem skapte hodebry for mange, meg inkludert. Jeg hadde stadig feil på dekoderen og rakk å få tilsendt tre Sagem dekodere før Canal Digital lanserte sin nye HD-PVR fra ADB.

Da den tredje Sagem dekoderen begynte å feile lot jeg meg overbevise om å kjøpe den nye dekodren fra Canal Digital. Denne skulle være så fantastisk og uten feil. Forventningene til Canal Digitals nye HD-PVR var derfor stor.

Etter trekvart år med den nye dekoderen har jeg allerede rukket å få skiftet ut to dekodere allerede og den tredje som jeg har nå har også problemer.

Den første dekoderen var ustabil og opptakene som ble gjort ble enten kuttet i forkant eller etterkant av programmene. I tillegg slet den veldig med signalmangel på opptak. Etter flere ganger å ha tilbakestilt den til fabrikkinnstillinger og oppdatert programvaren på den uten hell ble den returnert Canal Digital. Alle opptak og opptaksinnstillinger forsvant ved hver resetting.

Ny dekoder kommer i posten. Denne fungerte akseptabelt, i hvert fall hvis vi ser bort fra problemer med lyden, frem til harddisken gikk i stykker. Det ble forsøkt med å tilbakestille den til fabrikkinnstillinger og å oppdatere programvaren. Etter å ha forsøkt dette i flere timer med utallige feilmeldinger greide den til slutt å oppdatere programvaren. Dette løste imidlertid ikke problemet med en defekt disk. Alle opptak var nok en gang tapt. Ny dekoder sendes meg fra Canal Digital.

Etter å ha mottatt ny dekoder og oppdatert programvaren på denne var håpet om jeg nå endelig skulle ha en stabil dekoder. Jeg hadde benket meg foran tv’en og skulle se på noen av de opptakene jeg hadde gjort. Finner frem ønsket program og trykker play. Alt går bra frem til første reklamepause. Da jeg skal spole forbi reklamen rykker jeg tilbake til start. Forsøker flere ganger å spole meg forbi reklamen men lykkes ikke. Her var det bare å se programmet fra start og med all reklame. Spoling forbudt! Det ble derfor en ny telefon til Canal Digital som nok en gang er overrasket over at jeg har problemer med den nye dekoderen. Eneste forslag til løsning er å kjøre en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene og nok en gang miste alle opptak.

Etter å ha lest mer om dekoderen på nettet ser jeg at det er flere som har problemer den nye ADB-dekoderen. Jeg er altså ikke alene om å ha problemer, selv om det er det inntrykket Canal Digital forsøker å skape hver gang jeg er i kontakt med de.

Erfaringene med den nye dekoderen så langt er at den fungerer like bra (eller skal vi heller si dårlig) som den gamle dekoderen fra Sagem. Jeg synes også at den noen ganger responderer litt tregt. Alt i alt så må jeg bare konkludere med at den ikke lever opp til de forventningene jeg hadde til ny dekoder.

 

ADB HD PVR 5720-CDX

Lagringskapasitet: 500 GB som tilsvarer 80 timer opptak i HD-kvalitet eller 240 timer med standardinnstillinger.

Filmleie: Ja, via filmleietjenesten GO.

Spoling: Opptil 64X hastighet.

Tilkoblinger: 2x Scart, HDMI, USB, SPDIF lyd, analog lyd, komponentvideo og ethernet.

Musikk: Streaming av musikk via musikktjenesten WiMP.