Foto: Pål Stagnes
Foto: Pål Stagnes

Weekendtur til København

Litt på impuls reiste Ivan André og jeg til København, og vi fikk et par flotte dager i kongens by.

Flybillettene ble booket på torsdag og fredag dro vi forventingsfulle til Gardermoen. TAP Air Portugals rute 513 til København og Lisboa var flyet vi skulle reise med.

Vi fikk en fin flytur over Skagerrak før vi landet i København omlag halvannen time forsinket på grunn av restriksjoner i luftrommet over Oslo.

På vei inn mot København med TAP Air Portugals rute 513. Foto: Pål Stagnes
På vei inn mot København med TAP Air Portugals rute 513. Foto: Pål Stagnes

Fremme i København får vi fort bagasjen vår og etter en kort taxitur er vi fremme ved First Hotel Vesterbro. Hotellet er et firestjerners hotell som ligger i bydelen Vesterbro, ikke langt fra hovedbanegården, Tivoli og Strøget. Med andre ord et meget sentralt hotell.

Lørdag bruker vi dagen til å gjøre oss litt mer kjent med byen. Vi går rundt på Strøget og koser oss med noe god drikke på en fortauskafé.

George W. Bush og Vladimir Putin på Louis Tussaud's Wax Museum. Foto: Pål Stagnes
George W. Bush og Vladimir Putin på Louis Tussaud’s Wax Museum. Foto: Pål Stagnes

Senere på dagen besøkte vi Louis Tussaud’s Wax Museum. Her fikk vi «hilst» på en rekke berømtheter. Den danske kongefamilien var godt representert og vår egen konge og dronning var også laget i voks. Det var også George W. Bush, Vladimir Putin, Tony Blair og Boris Jeltsin for å nevne noen. Kjente og kjære eventyrfigurer fikk vi også se, og ikke minst verdenskjente artister og skuespillere.

Vi avsluttet kvelden med en Globe Steak på The Globe. Bedre biff har vi vel neppe fått servert. Og med den stemningen som var i restauranten og serveringspersonalets gode humør og vinnende vesen gjorde dette til en hyggelig opplevelse.

Oslo Lufthavn Gardermoen sett fra luften. Foto: Pål Stagnes
Oslo Lufthavn Gardermoen sett fra luften. Foto: Pål Stagnes

Søndag var det på tide å reise hjem igjen. Etter en bedre frokost på hotellet tok vi taxi til Kastrup. Innsjekking og sikkerhetskontroll gikk fort, og vi fikk derfor litt tid til å rusle rundt på flyplassen. Flyet var i rute og TP514 landet på Gardermoen kl. 1545. På Gardermoen ble vi stående lenge å vente på bagasjen vår. At det har vært surr med bagasjehåndteringen på flyplassen var vi kjent med, men denne gangen fikk vi merke det selv. Informasjonstavlene inneholdt ingen informasjon om hvilket bagasjebånd vår bagasje skulle komme på. I stedet kom det en kunngjøring om dette over høytaleranlegget. Og da var det bare å stille seg opp og vente på bagasjen. Informasjonsskjermen ved bagasjebåndet stemte ikke i det hele tatt. Bagasjen som kom på båndet var fra helt andre fly enn det monitoren viste. Vi ble stående i minst en time før vi fikk koffertene våre.

Fra Gardermoen tok vi Flytoget inn til byen hvor vi avsluttet turen vår med en pizza på Dolly Dimples.