Vi forlater et trekkfullt Danmark. Foto: Pål Stagnes
Vi forlater et trekkfullt Danmark. Foto: Pål Stagnes

Tyskland

Vi har hatt nok en kjøredag, og kjørte fra København til Berlin med en stopp i Heiligenhafen.

Dagen i dag har også vært en dag med masse kjøring. Det er utrolig moro å komme ut på Autobahn og virkelig få brukt høyresiden av speedometeret på bilen. Det er den delen som er litt mer moro å bruke. Selv om vanlig marsjfart ligger rundt 130-140 km/t har jeg hatt bilen opp i over 180 km/t. Det er fort, men moro 🙂

Vi tok fergen Rødbyhavn – Puttgarden for å komme oss til Tyskland. Fergen tar en kort times tur og er en enkel måte å komme seg til Tyskland på.

Al Porto i Heiligenhafen – stedet med verdens beste pizza. Foto: Pål Stagnes

Ikke langt fra Puttgarden ligger Heiligenhafen. Her er det obligatorisk stopp for å spise mat på Al Porto – stedet med verdens beste pizza.

Selv om det er fire år siden jeg var der sist, ble jeg kjent igjen av Suzanna og ble tatt hjerteligst imot av henne og Giovanni.

Jeg tror Ivan ble noe overrasket over hvordan vi ble mottatt. Det er ikke hver gang sjefen selv kommer og hilser på deg når du skal spise ute.

Som vanlig smakte maten helt supert. Enkelt og greit kan man si at det er på Al Porto du får verdens beste pizza. Ingen over, ingen ved siden.

Fra Heligenhafen gikk ferden videre til Berlin, via en liten bomtur til Rostock. Rostock ble en dyr sving. Her var det nemlig bomveg både for å kjøre inn og ut av byen. 5 Euro gikk med på å få snudd bilen, men om ikke annet så kan vi skryte av å ha vært i Rostock 🙂

I skrivende stund befinner vi oss på Sorat Hotel Spree-Bogen i Berlin. Også i dag har vi vært heldige med å finne hotell. Vi må ut med 95 Euro for rommet, men så holder hotellet også skikkelig klasse.

Se hotellets hjemmesider.

Jeg har også lagt ut noen bilder fra turen i galleriet. Klikk her for å få en oversiktsside.

Hva vi gjør i morgen er usikkert, men det frister litt å ta Berlin nærmere i øyesyn.