På tur med M/S Color Magic (Oslo-Kiel t/r). Show i Show Lounge: Everyday Magic - en kabaret av drømmer.

Til Kiel med M/S Color Magic

I helgen har vi vært på vår årlige tur til Kiel med M/S Color Magic.

På fjorårets tur reiste vi med 4-stjerners lugarer og var veldig fornøyd med det. Denne gangen økte vi stjernefaktoren og gikk for 5-stjernes Color Junior Suites med havutsikt. Også denne gangen leverte Color Magic bedre enn forventet. Inkludert i billetten er utvidet minibar, fruktfat, frokost, VIP innsjekk med direkte ombordstigning til VIP-lounge, tilgang til internett og adgang til spa- og fitnessenteret om bord.

Lugaren om bord M/S Color Magic
Lugar 9-310 om bord på M/S Color Magic. Foto: Pål Stagnes
Godt med plass i dobbeltsengen. Foto: Pål Stagnes

 

 

 

 

 

 

 

Med god APRS-dekning underveis har det ikke vært problemer å følge sporene våre. Egen I-gate på lugaren gjorde at det ble minimalt med pakketap. Vi benyttet nemlig anledningen til å teste ut de nye I-gatene fra Jäger, og ut fra det vi har sett har det blitt sendt ut pakker jevnt og trutt på hele turen. På bildet nedenfor kan du se Color Magic sin rute til og fra Kiel.

APRS-sporing av turen med M/S Color Magic
APRS-sporing av turen med M/S Color Magic

Bilde fra APRS.fi som viser M/S Color Magics rute tur/retur Oslo – Kiel.

Jeg hadde før jeg bestilte billetten på nett avklart dette med Color Line at det ikke var noen problemer å ta med VHF og UHF-utstyr på turen. Det pleier jo som regel å bli med noe utstyr når man skal ut og reise. Også på fjorårets tur var det med en del utstyr. I år var det ikke avmerket i bestillingen min at jeg ville ta med slikt utstyr. Det førte det til at jeg fikk et møte Chief Officer om bord. Husøkonomen hadde nemlig reagert på alt som stod tilkoblet inne på lugaren. Med ISPS-reglene som bakteppe var han nødt til å sjekke ut hva dette var for noe. Etter en hyggelig prat og fremvisning av lisenskortet var ikke dette noe problem.

Neste gang jeg skal ut å reise med radioamtørutstyr som blir koblet opp på lugaren skal jeg sørge for at dette kommer med på bestillingen og jeg skal også gir beskjed i resepsjonen om bord. Da blir det mye enklere for alle parter.

Hver kveld er det show om bord i Color Magics Show Lounge. Vi hadde bestilt VIP-plasser og fikk med det reservert bord, en flaske musserende vin og jordbær. Det å ha reservert bord var veldig fint. Da slapp vi å løpe inn i det dørene åpnet og jakte etter en god plass. Nå stod plassen og ventet på oss.

Bildene nedenfor er hentet fra showene «Everyday Magic – en kabaret av drømmer» og «Glamourama – jakten på jordens rikdommer».