Vi hadde det travelt på reisen hjem til Norge. Foto: Ivan André Buvik
Vi hadde det travelt på reisen hjem til Norge. Foto: Ivan André Buvik

Hjemreisen

Vi hadde feilberegnet antall feriedager, og de siste dagene av ferien ble det mye kjøring. Fra Praha gikk ferden til Norge, via Göttingen, Celle og Helsingborg.

Ett eller annet har skjedd med vår ferieplanlegging. Et par dager har blitt borte på veien. Dette medførte at vi måtte bruke de siste feriedagene til å kjøre langt lengre enn hva vi i utgangspunktet hadde tenkt oss.

Fra Wien gikk ferden til Praha hvor vi overnattet på Express by Holiday Inn City Center Prague Hotel. Et koselig hotell, men dessverre så har ikke betjeningen vært på smilekurs. Det har de forøvrig ikke vært på de andre stedene vi besøkte i Praha heller.

Eneste stedet vi opplevde god og hyggelig service mens vi var i Praha var på El Gaucho, restauranten hvor vi spiste et nydelig biffmåltid.

Neste morgen spiste vi frokost på hotellet. De serverte en kjempegod frokost, men surere betjening har jeg aldri sett i en frokostsal. Man skulle nesten tro de hadde blitt flasket opp på sitron og at de på høytidsdagene hadde flesket til med grapefrukt 🙂

Fra Praha gikk ferden vestover mot Tyskland. Siste natt i Tyskland overnattet vi på hotell i Göttingen. Vi merket stor forskjell på servicenivået mellom Tsjekkia og Tyskland. Tyskerne er hyggeligere og høfligere.

Fra Göttingen gikk ferden mot Celle. Tiden vi hadde til rådighet stod ikke i forhold til hvor fin og spennende denne byen er. Celle er et sted jeg vil tilbake til, på lik linje med Wien. Fra Celle kjørte vi nonstop til Puttgarden hvor vi tok ferga over til Rødbyhavn. Turen over tar omlag en time. Rett etter midnatt var vi i Rødbyhavn. Vi hadde opprinnelig planer om å kjøre til København, men vi endte opp med å ta ferga mellom Helsingør og Helsingborg for å komme oss til Sverige før vi tok kvelden

Vi overnattet på hotell i Helsingborg. Her ble vi hyggelig mottatt, selv om vi kom seint på natta. Vi sov litt for lenge i Helsingborg og misset frokosten, så vi endte opp med å spise frokost på en Statoil-stasjon.

Fra Helsingborg kjørte vi i retning Göteborg, med planer om å krysse riksgrensen ved Svinesund. På Svinesund stoppet vi og gjorde de siste obligatoriske innkjøpene. Selv om vi hadde kjøpt kvoten vår med alkohol på ferga mellom Puttgarden og Rødbyhavn hadde vi fremdeles kvoten vår med røyk som måtte fylles opp. Litt godteri ble også innkjøpt i Svinesund.

Vi kjørte over den nye Svinesundsbroen og var med ett hjemme i Norge.