Tur til Ham Radio-messen i Friedrichshafen

Ham Radio-messen i Friedrichshafen samlet nærmere 15 000 utstillere og besøkende fra alle kontinenter. Messen som er Europas største i sitt slag ble i år arrangert for 38. gang.

Messen i Friedrichshafen samler radioamatører og produsenter av utstyr fra hele verden. Her samles teknisk ekspertise, fra unge gründere og etablerte produsenter til radioamatører som har krysset halve kloden for å være tilstede i messehallene i Friedrichshafen.

To store messehaller var fylt med brukt utstyr. Her var det mye forskjellig å finne, spesielt innen måleinstrumenter var utvalget enormt. Jeg tror ikke det finnes noe som kan måles som det ikke fantes et instrument for blant bruktselgerne.  Også innen rør og komponenter var det et bredt og godt utvalg.

I tillegg til det store bruktmarkedet var det også en messehall hvor nytt og spennende utstyr ble presentert. Her var alle de store produsentene tilstede, samt en lang rekke mindre produsenter som viste frem sine innovasjoner og produkter. Også flere lands radioamatørorganisasjoner hadde egne stands i hallen. Det samme hadde entusiaster innenfor opplæring og nødsamband. En samling internasjonale radiospeidere hadde også en egen stand hvor de promoterte radiospeiding generelt og JOTA spesielt.

Sammen med LA3BTA Ivan og LA5FRA Paul Henrik hadde jeg tatt turen til årets messe. Nedenfor er en samling bilder som viser litt fra turen vår.