Fra planetariet på Norsk Teknisk Museum. Foto: Pål Stagnes

LA4O på besøk på Teknisk Museum

Denne andre uken i mai var det onsdag allerede på tirsdag. Medlemsmøtet var flyttet en dag frem for å kunne besøke Norsk Teknisk Museum. 11 radioamatører møtte opp i finværet for å delta på en guidet tur i museet.

Denne kvelden var hovedfokuset på Vitensenterets planetarium og Mind gap, en utstilling om hjernen og hjerneforskning i Norge. Museet har også hovedutstillingen til Norsk Telemuseum.

Hjerne på formalin. Foto: Pål Stagnes

Mind gap
Utstillingen Mind gap handler om hjernen og hjerneforskning, en utstilling der publikum får en sanselig og engasjerende opplevelse som en del av utstillingen. Mind gap er en blanding mellom utstilling og en kunstinstallasjon.
Hjernen er det mest brukte og minst forståtte naturfenomenet vi kjenner til. Hjernen er oss selv og motoren bak all kunnskap. Til tross for dens sentrale funksjon og all den kunnskap som stadig utvikles på dette feltet, er det gjort lite for å bringe forskningen og fascinasjonen ut til folk flest.

Fra telekommunikasjonshistorien. Foto: Pål Stagnes

Norsk Telemuseum
Norsk Telemuseum har samlinger fra norsk telekommunikasjonhistorie og Telenors virksomhet Museet belyser sammenhengen mellom telekommunikasjon og den samfunnsmessige utviklingen.

Norsk Teknisk Museum
Teknisk museum er nasjonalmuseum for teknikk, vitenskap og medisin. Museet har mer enn 15 faste utstillinger om teknikk, vitenskap og medisin, samt høyaktuelle, temporære utstillinger. Årlig gjester 250.000 besøkende, hvorav 60.000 skoleelever, museet som har 54 årsverk fordelt på 70-75 ansatte.

Planetariet
Et planetarium er en kunstig stjernehimmel som gjør det mulig å oppleve nattehimmelens fantastiske diamanter innendørs. I Vitensenterets planetarium kan du se stjernene på den nordlige halvkule og finne ut hvor planetene befinner seg. Man skjønner fort at i den store sammenhengen så er både vi og steinen vi lever på små.