Radiohytta på Morokulien. Foto: Pål Stagnes
Radiohytta på Morokulien. Foto: Pål Stagnes

Gruppetur med LA4O til Morokulien

Første helgen i juni har vært en radioaktiv helg. Radioamatører fra Oslogruppen inntok denne helgen radiohytta på Morokulien.

I Morokulien er det mulig å leie en fullt utrustet radiohytte. Det er foreningen ARIM som består av radioamatører fra Norge og Sverige som drifter stedet. Hit kommer radioamatører fra hele verden, og denne første helgen i juni var Oslogruppen tilbake på besøk.

Radiohytten i Morokulien ligger midt mellom Norge og Sverige, og den har derfor to kallesignaler; LA5LG og SJ9WL. Denne helgen har vi kjørt radio fra «ingenmannsland».

Radiohytten er godt utrustet, blant annet med en Icom IC-756PROIII og IC-706MKIIG. Når det kommer til antenner er det satt opp en stor mast med vertikal for 23 cm, 70 cm och 2 m, en log-periodisk beam for 80 – 1380 MHz, en Yagi 6 element for 50 MHz og en log-periodisk beam for 10, 12, 15, 17 och 20 M. I tillegg finnes en kombinert trådantenne for  40, 80 og 160 m og en G5RV for 160 – 10 m. Sistnevnte antenne var dessverre ikke i drift da vi var på besøk.

Fra Oslogruppen stilte en internasjonal gjeng radioamatører. Med norske, svensk og islandsk radioamatør ble det en internasjonal helg. Noen av oss reiste opp allerede på fredag ettermiddag. Resten kom etter på lørdag. Vi hadde kontakt med radioamatører fra ulike verdenshjørner, til og med radioamatører på Helgelandskysten som var samlet til årlig Ham Treff Helgeland (LA8HTH).

Takk til alle som var med på å gjøre dette til en hyggelig radiohelg!

 

Les mer:

 

icon-car.png
LG5LG/SJ9WL, Morokulien

henter kart - vennligst vent...

LG5LG/SJ9WL, Morokulien 59.931206, 12.241033 LG5LG/SJ9WL, Morokulien